Äitiysliikunta

Raskaus ja synnytys on iso muutos naisen keholle. Usein äidit saattavat pohtia, miten liikkua turvallisesti ja järkevästi raskausaikana ja sen jälkeen. Jokainen äiti ja raskaus on yksilöllinen, joten oman kehon kuunteleminen on tärkeää.

 

Liikunta on suositeltavaa raskausaikana. Se mm. ehkäisee ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinkipuja, valmistaa kudoksia synnytykseen sekä helpottaa synnytystä ja siitä palautumista. Myös synnytyksen jälkeen on suositeltavaa aloittaa liikkuminen heti kun äidin keho ja jaksaminen sen sallii. Toki liikunta on hyvä aloittaa maltilla ja omaa kehoa kuunnellen. Liikunta lisää äidin jaksamista vauva-arjessa, edistää synnytyksestä palautumista ja auttaa voimaan paremmin.

pt_kuvat_sini_mervi_suurikoko-16.jpg

Olen sertifioitu Äitiysliikuntavalmentaja (Äitiysliikunta-akatemia) ja näin ollen erikoistunut raskaana olevien sekä synnyttäneiden äitien valmentamiseen.   Lisäksi koulutan itseäni jatkuvasti lisää alan kursseilla ja kirjallisuudella. Myös oma kokemukseni raskaudesta, synnytyksestä ja äitiydestä on vahvistanut mielenkiintoani ja osaamistani äitiysliikunta-alalla.

Valmentajana tärkein tavoitteeni on auttaa äitejä voimaan paremmin! Olitpa sitten raskaana, juuri synnyttänyt tai pikkulapsiarjen keskellä, haluan tukea sinua kohti energisempää arkea, hyvinvoivaa mieltä ja kestävämpää kehoa.

 

pt_kuvat_sini_mervi_suurikoko-37.jpg

 Palaudu synnytyksestä  

Valmennus sopii äidille, joka kaipaa tukea liikunnan aloittamiseen turvallisesti ja järkevästi raskauden ja synnytyksen jälkeen. Harjoittelu suunnitellaan yksilöllisesti äidin lähtötaso ja palautuminen huomioiden.

Valmennus sisältää:

  • Erkauman testaus, ryhtitestit

  • Treeniohjelmointi salille tai kotiin

  • Ohjeet lantionpohjan ja keskivartalon syvien lihasten harjoitteluun, sekä hengityksen käyttöön osana harjoittelua

  • Ohjeet liikkuvuusharjoitteluun ja kehonhuoltoon

  • 3 tapaamista/199   

 

Valmennus räätälöidään yksilöllisten tarpeidesi mukaan. Mahdollisuus lisätä treenikertoja tai ravinto-ohjausta.

Energiaa raskausajalle

Valmennus sopii odottavalle äidille, joka haluaa harjoitella turvallisesti raskausaikana ja valmistaa kehoaan synnytystä varten. 

Valmennus sisältää:

  • Treeniohjelmointi salille tai kotiin

  • Ohjeet lantionpohjan ja keskivartalon syvien lihasten harjoitteluun, sekä hengityksen käyttöön osana harjoittelua

  • Ohjeet liikkuvuusharjoitteluun ja kehonhuoltoon

  • 2 tapaamista/kk

  • Valmennuksen kesto 3-9kk 

Valmennuksen sisältö suunnitellaan raskauskolmanneksen sekä äidin yksilöllisten tarpeiden mukaan.

 

Treeniohjelma salille ja kotiin

Sisältää kaksi treeniohjelmaa, toinen kuntosalille ja toinen kotiin. Kotitreeniohjelma suunnitellaan kotoasi löytyviä pienvälineitä (esim. vastuskuminauha tai käsipainot) tai kehonpainoa hyödyntäen. Sisältää tekniikkaohjauksen molemmille ohjelmille.

129€

 

Pienryhmävalmennus synnyttäneille äideille

Ryhmä on tarkoitettu äideille, jotka haluavat aloittaa liikunnan turvallisesti raskauden ja synnytyksen jälkeen. Valmennuksessa käydään läpi raskauden ja synnytyksen tuomia muutoksia kehossa, vahvistetaan kehon heikentyneitä lihaksia, keskivartaloa ja lantionpohjaa sekä parannetaan kehonhallintaa. Ryhmä kokoontuu viikottain Kuntokeskus Liikussa Ylivieskassa.

Seuraava ryhmä starttaa syyskuussa 2021!